Det hele startede med produktion af alm. hø, og er fortsat en stor artikel i foderladens produktudvalg. Hø kan være et meget svær produktion at lave, da man er meget afhængig af vejret, som helst skal være super i ca. 1 uge. Vi mener at ved fornuftig udbytte på marken, skal der omkring 1 uges godt vejr til, for at kunne bjerge hø af så god kvalitet, at det kan holde sig hele vinteren, uden det begynder at støve.

Hø, Halm, Wrap og Landbrugsarbejde

Dyrene kalder på Foderladens baller

Tilbage

Det meste hø laves på marker, der er med i alm. Landbrugsdrift, og ikke ret meget stammer fra engarealer. Mange marker er lagt ud med DLF trifoliums Horse max 60 s, som er en blanding med ekstra stort indhold af strukturholdige græsser (bl.a. 20 % Timothe) og uden kløver. Enkelte marker er der sået lidt lucerne i sammen med græsset, det bruges dog mest til wrap.

 

Fra 2013 er en af vores ny såede græsmarker udlagt med solfaxi fra Dlf tritfolium som er en blanding der indeholder flere urter som er velegnet til bla. Heste.

 

HorseMax Solfaxi indeholder ikke kløver, men en række græsser med lavt sukkerindhold (fruktaner) og høj strukturværdi. Derudover er Solfax blandingen tilført 4 forskellige arter af urter og bælgplanter samt 7 forskellige græsser så blandingen kan give et meget alsidigt foder. Blandingen kan anvendes til alle typer af heste, men er især tiltænkt dyr med tendens til forfangenhed. Kilde: DLF Trifolium

Se evt. indhold her

 

Vi laver også frøgræshø/halm læs mere under halm.

 

Hø bjerges i to ballestørrelser: alm. småballer på ca. 13-15 kg, og minibig baller i forskellig størrelse afhængig af længde osv. Fra 125 kg og op til ca. 250 kg.