Det hele startede med produktion af alm. hø, og er fortsat en stor artikel i Foderladens produktudvalg. Hø kan være et meget svær produktion at lave, da man er meget afhængig af vejret, som helst skal være super i ca. 1 uge. Vi mener at ved fornuftig udbytte på marken, skal der omkring 1 uges godt vejr til, for at kunne bjerge hø af så god kvalitet, at det kan holde sig hele vinteren, uden det begynder at støve.

Hø, Halm, Wrap og Landbrugsarbejde

Dyrene kalder på Foderladens baller

Tilbage

Det meste hø laves på marker, der er med i alm. Landbrugsdrift, og ikke ret meget stammer fra engarealer. Mange marker er lagt ud med DLF trifoliums Horse max 60 s Fiber og 62 som er blandinger med ekstra stort indhold af strukturholdige græsser (bl.a. 20 % Timothe) og uden kløver. Enkelte marker er der sået lidt lucerne i sammen med græsset, det bruges dog mest til wrap.

 

Hø bjerges i to ballestørrelser: alm. småballer på ca. 13-15 kg, og minibig baller i forskellig størrelse afhængig af længde osv. Fra 125 kg og op til ca. 250 kg.

 

Indpakket hø

Omkring 2017 kom vi i gang med at lave indpakket hø lidt ved en tilfældighed. Det er hø, som er helt tørt og kunne stilles på lager uden indpakning. Vi har dog rigtig gode erfaringer med at pakke høet ind i folie lige som wrap. Det betyder at høet holder sig fuldstændigt støvfrit selv mere end et år efter bjergning, samtidig kan det opbevares udendørs. Hø der har været pakket ind dufter, som den dag det blev pakket ind når man åbner ballerne. Det er selvfølgelig en omkostning at pakke det ind, men kunderne er så glade ved de fordele, der ved det indpakket hø, at vi i dag laver mere indpakket end alm. Hø.

 

Vi laver også frøgræshø/halm læs mere under halm.

 

Havrehø

 

Sommeren 2020 har vi arbejdet lidt med at lave havrehø når vi lægger vores nye græsmarker ud. Havrehø har vi indtil videre valgt at pakke ind i små baller, men vi har forsøgt på at lave det lige så tørt som rigtig hø.

Det er høstet lige omkring havrens blomstring og inden der begynder at komme noget i kernerne for derved at lave et produkt der passer bedre til heste og ikke har foderværdi som korn med kerner der bliver wrappet. Det ser spændende og lækkert ud og vi har analyser på det, så nu venter vi bare på der kommer nogle der vil være med til at prøve det af, og dem der har prøvet, vil fortsætte når det er på menuen igen i 22.