Wraphø

 

Wrap er et super godt alternativ til alm. hø. Wrap kan være mange ting, men i foderladen er vores udgangspunkt altid at nærme os rigtig hø, derfor bliver næsten alt vores wrap meget tørt og med et højt tørstofindhold. Det wraphø vi laver i foderladen skal ikke minde om ensilage, men derimod mere som rigtig hø. Fordelen ved wrap er at man ikke er så afhængig af vejret, da 2-5 dage på marken ofte kan give en god kvalitet. Græs der er wrappet har som regel en større foderværdi, da stråene stadig indeholder en smule saft, som mistes ved mange dage i solen til produktion af alm. hø.

 

Det er desuden nemt at opbevare wrap da det kan stå ude uanset vejrlig, bare man kan holde fugle og andre skadedyr væk.

 

Lucerne wrap (udgået)

 

Til vores lidt specielle produktion af græs der indeholder lucerne, er wrapning også en fordel for at få så stort et udbytte ud af lucernen som muligt. Lucerne skal nemlig behandles meget skånsomt for at få bjerget så mange af plantens blade som muligt, hvor mange af lucernens egenskaber gemmer sig. Derfor skårlægger vi lucerne og spreder det kun 1-2 gange afhængig af græsmængden på marken. Jo mere græs jo flere spredninger. Ellers 1 gang spredning lige efter skårlægning, så efter 3-5 dage sammenrivning, presning og wrapning samme dag.

 

Lucerne er en meget grov plante, som giver meget struktur i foderet og dermed også meget tyggetid. Lucernen skal ligeledes have en god effekt på mave og tarm system. Læs evt. mere på www.hestenettet.dk Vi har også oplevet kunder der har heste med tandproblemer, som har løst sig efter påbegyndt brug af wrap med lucerne.

 

Ballestørrelser

 

Vi laver wrap i forskellige størrelser med småballer som det mindste. De er firkantede (Morten Korch baller) og vejer typisk 40-50 kg. De er derfor nemme at håndtere, selv hvis man ikke rigtig har nogle hjælpemidler. De kan holde sig ligeså længe som wrap i minibig som min. er 14 dage og nogle gange længere, derfor kan de bruges af mindre husdyrhold uden problemer med at det bliver for gammelt (dårligt)

 

Minibig laver vi i forskellige længder fra ca. 130 cm, så også lidt mindre dyrehold kan nå at spise den på 14-21 dage og op til 170-180 cm, til dem som har mange dyr og hvor holdbarhed ikke er noget problem. Minibigwrap vejer fra ca. 200 kg. Til ca 500 kg. Afhængig af længde, tørstofindhold osv.

 

Læsning

 

Vi er selvfølgelig altid behjælpelig med læsning af wrap og det er naturligvis uden huller.

 

Garanti

 

Vi har grundlæggende den holdning at wrappen skal være iorden, men hvis der skulle være en dårlig balle imellem byttes den til en ny, når man kommer med den dårlige. (Byttegaranti)

 

Hø, Halm, Wrap og Landbrugsarbejde

Wraphø

Wraphø

Hø, Halm, Wrap og Landbrugsarbejde

Dyrene kalder på Foderladens baller

Tilbage